15 september 2016
19:00

Bälinge IF F01

Referat: Tierps IF F15 - Bälinge IF F01

3-1 seger borta mot Tierps IF var kanske Bälinges målsättning men det tog nästa 30 minuter innan Bälinge var inne i matchen. Trots underläge i halvtid så vänder planens förgrundsfigurer med varsitt klassmål. Kvitteringen av Joanna är en kanon upp i nättaket från distans. Joanna lyckas återvinna bollen på mitten och via två kroppsvickningar och vägpass så avlossas kanonen från distans och målvakten är utan chans. Ledningsmålet kommer från Nellie som slår en frispark in i bortre burgaveln från cirka 30 meters håll. En perfekt skruvad frispark från vänsterkanten in bakom Tieprs backlinje och framrusande anfallare stör försvaret och målvakt så bollen smiter fint in i bortre högra. Sista målet som också blir spiken i är efter en hörna från höger där Julia slår som vanligt en väl avvägd hörna och framrusande Amanda A är först på bollen och den stenhårda nicken är utan chans för målvakten.

Trots seger så trodde nog inte många tillresta supportrar efter första halvlek att Bälinge skulle lyckas hämta hem några poäng från denna bortamatch. Hade det inte varit för samarbetet mellan Nellie på sin sista utpost och mycket duktiga Frida i målet så hade säkert Tierp kunna skapat flera farliga målchanser. Nellie tog bort allt första 20 minuterna då Bälinge var stillastående och lät Tierps IF mata långbollar över vårt inre mittfält. Var inte Nellie först så fanns Frida där som sista spelare. Trots underläge efter en fin omställning från Tierps IF så lyckas Bälinge hålla ner siffrorna och den andra halvleken visar istället vilket fantastiskt bra lag detta är. Vunna närkamper och mer aggressivitet vänder matchen till Bälinges fördel och i andra halvlek får Bälinge äntligen tag i taktpinnen. Som tidigare nämnts så får dagens tre bästa spelare göra varsitt mål och det känns skönt att vända hem med tre poäng från seriens sista bortamatch.

Nu laddar vi för fullt och hoppas att sista hemmamatchen har samma kvalité som andra halvlek men istället visar vi våra fantasiska supportrar att vi kan spela fin fotboll men över 70 minuter.